Unesite boju u stan kroz detalje

Ukoliko želite da vaš novi dom od početka bude upečatljiv i ne bude samo u neutralnim tonovima predlažemo da uz pomoć malih promena promenite totalni utisak stana.

Koloritni detalji idealan su načni kako da osvežite prostor, i u nastavku vam predstavjamo pet jednostavnih ideja:

KUHINJSKI ELEMENTI

Da bi vađa kuhinja dobila potpuno novi izgled, nije potrebno da je celu menjate – zamenite samo frontove pojedinih kuhinjski elemenata. Ova minimalna intervencija osvežiće prostor i dati mu drugačiji pečat.

Police su komad nameštaja koji svako od nas ima u svom domu. Ovaj jednostvan element lako se pretvara u detalj koji pleni pažnju ukoliko leđa police ukrasite bojom. Za ovo možete primenti različite tehnike, boju koja odgovara konkretnom materijalu ili samolepljivu foliju.

NEUPARENE STOLICE

Stolice upadljive boje odličan su način da osvežite trpezariju, a poigravanje sa različitim bojama daće još upečatljiviji efekat. Izaberite jedan model stolice ali ne budite potpuno dosledni kada je reč o nijansama – na primer odaberite set stolica u neutralnoj boji i među njih ubacite jednu ili dve u nekoj jarkoj nijansi, a ako ste hrabri, neka svaki komad bude drugačije boje.

Ukoliko ne kupujete nov trpezarijski nameštaj ,ovo možete postići bojenjem ili presvlačenjem starih stolica.

AKCENAT NA ZIDU

Dopadaju vam se jake boje zidova,ali nije trenutak za krečenje stana ? To ne mora predstavljati problem, jer je bojenje jednog zida ili samo njegovog dela često mnogo efektnije od bojenja cele prostorije.

Takođe razne tehnike za obradu zidova mogu oplemeniti vaš dom i dati mu potpuno drugu percepciju. Najbitnije je odabrati pravu površinu, nijansu i tehniku i uverićete se da će rezultat biti fenomenalan.

NAMEŠTAJ SA NOGARAMA

Evo još jednog predloga izvodljivog s postojećim nameštajem, uz malo veštine i truda u uradi sam izvedbi. Verovatno imate jednostavan stočić, tronožac ili bilo koji komad nameštaja sa nogarama koji vam je dosadio.

Da biste ga potpuno transformislai,sve što je potrebno jeste da odaberete omiljenu jarku boju i ofarbate nogare tog komada.

UZGLAVLJE KREVETA

Krevet se svojim dimenzijama i položajem nameće kao centralni element svake spavaće sobe. Zato,ako želite dramatičnu promenu u ovoj prostoriji,upravo na njega treba da se usmerite . Uzglavlje je najistaknutijii deo kreveta, i odabir pravog materijala i boje može uticati da spavaća soba bude još prijatnija.

Ukoliko vam se ovi predlozi sviđaju, nemojte stati samo na njima već pustite maštu na volju i uz malo truda i puno kreativnosti unesite novu boju i oplemenite vaš dom.

Pročitajte i ostale savete